De Klaproos is een schoolgebouw uit 1929 midden in de Oosterparkwijk. Sinds 2002 weer in zijn originele gele kleur een opvallende verschijning. In het gebouw bevinden zich zes grote ruimtes, een zeer royale woonkeuken en een lichte zolderruimte. Kijk mee

 

De Holle Boom

De holle boom is de gezellige en ruime woonkeuken in de Klaproos. Geschikt om te koken met grote groepen en om samen te eten. Hier worden regelmatig workshops over voeding gegeven aan onder andere Lentis, de RUG, GGD Groningen. Extinction Rebellion kookt hier een maal per week met een grote groep en vergadert.

We geven ook les over voeding aan kinderen van de basisschool in het kader van de verlengde schooldag. 

 • Heb jij zelf ideeën over voeding, duurzaamheid, de eiwit transitie, gezond en lekker eten. We horen ze graag!

 • Heb je een ruimte nodig waar je wilt koken en eten met een groep of wilt lesgeven? Neem contact op voor meer informatie
 
 

De Plataan

de Plataan is een lichte ruimte geschikt voor bewegen, mediteren, yoga, ademen, dans en nog veel meer. Momenteel worden in deze ruimte al Yoga lessen, Tai Chi, Qi Flow en theatersport gegeven.

 

 • Heb jij zelf ideeën over bewegen, spelen, dansen of iets anders voor deze ruimte? We horen ze graag.


 • Heb je een ruimte nodig waar je les wilt geven op het gebied van bewegen? Neem contact op voor meer informatie.
 
 
 

 

 

De Baobab

De Boabab is een multifunctionele ruimte op de begane grond, waar je onder andere kan vergaderen, een team meeting, lezing, symposium of film avond kunt houden. Naar gelang je behoefte, kan de setting worden aangepast. We kunnen een gehele dag verzorgen met koffie, thee en lunch in onze woonkeuken.

 • Heb jij een vergaderruimte nodig of een plek waar je als team (of alleen) wilt flex werken? Wil je een intervisie dag plannen met je team? Neem contact op voor meer informatie.
De Wilg

De Wilg is een multifunctionele ruimte op de begane grond, waar je onder andere kan vergaderen, een team meeting, lezing, symposium of film avond kunt houden. Naar gelang je behoefte, kan de setting worden aangepast. We hebben ook mogelijkheden voor, koffie, thee en een heerlijke lunch. 

 

 

 • Heb jij een vergaderruimte nodig of een plek waar je als team (of alleen) wilt flex werken? Wil je een intervisie dag plannen met je team? Neem contact op voor meer informatie. 
 
 
 

De Beuk

De Beuk is de creatieve maak-ruimte in de Klaproos op de eerste verdieping. Hier is veel mogelijk op het gebeid van houtbewerking, schilderen, tekenen, textiel en wat voor creatief project je kunt maar kunt verzinnen.  

 

 

 • Heb jij zelf ideeën over schilderen, textiel, tekenen, kleding repareren, klei of iets anders? We zijn benieuwd!
 
 • Heb je een ruimte nodig waar je een cursus wilt geven? Neem contact op voor meer informatie.
 
 
 
 

De Es

 

 

 

De Es is de muziek studio in de Klaproos op de eerste verdieping. We hebben een aantal instrumenten staan, zoals piano, keyboard, gitaren, ukulele’s, viool etc. We willen muziek toegankelijk maken voor mensen in de wijk. We organiseren daarom ook wijk-jamsessies.

Deze ruimte is ook ideaal als repetitieruimte voor een koor of om andere muzieklessen te geven of krijgen.

 

 • Heb je een ruimte nodig waar je muziek wilt maken, alleen of met een groep? Of waar je wilt lesgeven? Neem contact op voor meer informatie. 
 
 
 

Onder het Dak

Boven de keuken op de eerste verdieping bevindt zich een mooie zolderruimte onder het dak. Bij binnenkomst is een gedeelte ingericht als bieb en relax ruimte met keukenblok. Als je doorloopt kom je in een ruimte die uitnodigt om te bewegen, te mediteren, te spelen…

Heb jij ideeën voor deze ruimte? Heb je een plek nodig om les te geven of om een cursus te houden?  Laat het ons weten en neem contact op.  

De Iep

De Iep  

 

 • Heb jij zelf ideeën over voeding, duurzaamheid, de eiwit transitie, gezond en lekker eten. We horen ze graag!
 • Heb je een ruimte nodig waar je wilt koken en eten met een groep of wilt lesgeven? Neem contact op voor meer informatie